Business

Svet

IRANSKE PRETNJE

Obzirom na pretnje iz Irana, SAD će obezbediti Izraelu svoju podršku, potvrdio je američki državni sekretar Antony Blinken u razgovoru sa izraelskim ministrom odbrane Joavom Galantom. Blinken je u razgovoru sa izraelskim ministrom odbrane Jaovom Galonom jasno stavio do znanja da će SAD stajati uz Izrael pred “svakim pretnjama Irana i njegovih zastupnika”.

Iranska ambasada u Damasku posle napada

Nakon nedavnog izraelskog napada na kompleks iranske ambasade u Siriji, šef iranske države ajatolah Ali Khamenei ponovio je svoju pretnju Izraelu u sredu. Napad se tretira kao atak na iransku teritoriju, rekao je verski vođa. “Zli režim (Izrael) je napravio grešku, u ovom slučaju mora biti kažnjen i biće kažnjen.”

Početkom aprila dva brigadna generala i još pet pripadnika moćne Iranske revolucionarne garde ubijeni su u vazdušnom napadu na kompleks iranske ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku. Od tada iransko rukovodstvo preti osvetom, što izaziva bojazan od eskalacije. Međutim, kako će i kada Iran odgovoriti, ostaje nejasno.

Američki predsednik Joe Biden rekao je u sredu na konferenciji za novinare sa japanskim premijerom Fumiom Kishidom da Iran "preti vazdušnim napadom na Izrael"ali da ima svu podršku SAD.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search