Business

Svet

HILJADE LJUDI NA ULICAMA BEČA

Prema zvaničnim informacijama oko 38.000 demonstranata izašlo je u subotu na ulice Beča u znak protesta protiv karantina i drugih corona mera. Učesnici protesta  došli su vozovima i autobusima iz raznih krajeva Austrije pa čak i iz inostranstva.

 

Protesti su u početku bili mirni do trenutka kada je nekoliko policajaca ušlo u gužvu u Burgringu, u sklopu kontrole, što je izazvalo burne reakcije među masom. U predvečernjim satima ponovo je došlo do tenzija I nemilih scena između policije i demonstranata. Bacane su boce i vatromet, što se može videti na video snimcima, dok je policija koristila biber sprej.

Demonstranti uglavnom bez maski, nosili su austrijske zastave, a mogle su se videti i nemačke.

Od jutarnjih sati dežuralo je više od 1300 policajaca, kako iz Beča tako i iz saveznih država, plus policijski psi. Na ulicama cijepljenja pojačano je zaštitarsko osoblje i pojačana prisutnost policije.

Državni austrijski mediji demonstracije su prikazali kao skup pristalica i simpatizera desničarske partije FPO i radikalnih političkih struktura. Ni reči nije bilo o tome da je povod protesta ukidanje i ograničavanje sloboda i osnovnih ljudskih prava.   

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search