Business

Svet

HARRIS PREUZIMA VLAST

U petak ujutro (po lokalnom vremenu), po prvi put u istoriji SAD, žena će, privremeno, stupiti na dužnost i preuzeti vlast u Beloj kući. Američki predsednik Joe Biden stavljen je pod anesteziju u sklopu lekarskog pregleda zbog čega je prepustio svoje dužnosti potpredsednici Kamali Harris, saopštila je Bela kuća. Točnije, Biden je bio podvrgnut kolonoskopiji u vojnoj bolnici Walter Reed.

Privremeno odsutan

Rutinski pregled održava se dan pre Bidenovog 79. rođendana. Ovaj prenos vlasti nije prvi u istoriji američkih predsednika.Takav slučaj se dogodio u bližoj prošlosti kada je republikanskog predsednika Georgea W. Busha 2002. i 2007. zastupao njegov potpredsednik Dick Cheney, naglasila je Bidenova glasnogovornica Jen Psaki, ne pecizirajući do kada će trajati lekarske pretrage. Psaki je najavila da će Bela kuća "objaviti pisani sažetak predsednikovog pregleda".

Bidenovo zdravlje prati se sa posebnim interesovanjem, jer je on daleko najstariji predsednik u istoriji SAD. Tokom predizborne kampanje, tadašnji predsednik Donald Trump pokušao je poentirati na krhkom Bidenovom zdravlju. Prethodne lekarske analize potvrđuju da je demokratski političar dobrog zdravlja. Biden se navodno puno bavi telesnom aktivnošću, ne puši niti pije alkohol.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search