Business

Svet

ZAPREPAŠĆENJE U BEČU

Kritike hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na račun Austrije i corona mera izazvale su diplomatsko uznemirenje u Beču. Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u sredu hrvatskog ambasadora Daniela Glunčića na razgovor. Reč je o, kako je objašnjeno u ministarstvu, “vrlo uznemirujućim izjavama hrvatskog predsedika” uz jasno izraženo zaprepašćenje “u pogledu izrečenih izjava".

Zoran Milanović

Milanovićeve izjave treba "najoštrije odbaciti", rečeno je posle razgovora ambasadora sa gleneralnim sekretarom ministarstva, Peterom Launsky-Tieffenthalom. “Upoređivanje mera protiv pandemije Covid-19 i fašizma je neprihvatljiva. Naša je odgovornost zaštititi ljude u Austriji. Ovu odgovornost ispunjavamo”, poručili su iz Ministarstva spoljnih poslova.

Hrvatski predsednik u ponedeljak je izolaciju za nevakcinisane opisao kao "glupost". “U Austriji je danas zabranjeno izlaziti iz kuće osobama koje nisu cepljene. Šta je to, nauka ili metode koje podsećaju na 1930-e godine?”, preneo je Jutarnji list izjavu hrvatskog predsednika, nakon audijencije kod pape Franje u Vatikanu.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search