Business

Svet

“TRUMP HUŠKA LJUDE”

Američki predsednik Joe Biden napao je svog republikanskog prethodnika Donalda Trumpa iako je do nedavno izbegavao i ime da mu spominje. Tokom nastupa u državi Virginiji kritikovao je, između ostalog, Trumpove izjave o bivšem državnom sekretaru Colinu Powellu, koji je preminuo prethodne nedelje.

Trump ne odustaje

Napad na Powella bio je "uvredljiv". "Rekao bih da je nevervatno  ali nije, Trump je isto učinio Johnu McCainu. To je Donald Trump,” rekao je Biden na skupu u Arligtonu. Senator McCain, koji je umro 2018., bio je oštar unutarstranački protivnik Trumpa.

Trump je ismevao da su "lažni mediji" dobro tretirali Powella nakon njegove smrti, iako je napravio "velike greške u Iraku" i opravdao vojnu operaciju u zemlji pozivajući se na navodno oružje za masovno uništenje. Biden je odgovorio da je Powell "američki heroj".” Trump je, s druge strane, 6. januara naterao gomilu pobunjenika na juriš na Kapitol - i dan danas huška ljude po celoj zemlji.”

Biden nije birao reči za Trumpove republikance tokom svog predizbornog nastupa u utorak uveče u Virginiji, gdje će se 2. novembra birati novi guverner. "Današnja Republikanska stranka ne zalaže se za ništa drugo osima za daljnje smanjenje poreza za bogate i najmoćnije korporacije", rekao je.

Vodeći kandidati u guvernerskoj trci Virginije su bivši demokratski predsednik Terry McAuliffe i republikanac Glenn Youngkin. Biden je Youngkina nazvao "pristalicom Donalda Trumpa" u američkoj državi gde je bilo žestoko osporavano  glasanje na prošlogodišnjim predsedničkim izborima.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search