Business

Svet

CORONA U MINUSU

Usporeno širenje virusa u celom svetu  Globalna pandemija usporila je svoje širenje već petu nedelju za redom. Broj novih infekcija na dnevnom nivou pao je za jedanaest posto ili 457.000. Nakon porasta broja infekcija od sredine juna zbog širenja zarazne varijante Delta, došlo je do globalnog pada inficiranih u kontinuitetu, u poslednjih mesec dana.

Međutim, potvrđeni slučajevi odražavaju samo deo stvarnih infekcija, budući da se metoda brojanja i praksa testiranja razlikuju u pojedinim zemljama.

Učestalost infekcija u Evropi stabilna

Ipak, situacija se poboljšava u velikim delovima sveta, u Latinskoj Americi i na Karibima broj slučajeva infekcije pao je za 31 posto, na Bliskom istoku za 21 posto, a u Aziji za 15 posto. U Sjedinjenim Državama i Kanadi bilo je desetine manje slučajeva, a učestalost infekcija ostala je stabilna u Africi i Evropi. Ove podatke je objavlla novinske agencije AFP na osnovu službenih podataka od četvrtka.

Litva je zabilježila najjači porast novih infekcija sa 62 posto, a sledi Rumunija sa 60 posto. Nagli porast zabeležen je i u Južnoj Koreji (46%) i Ukrajini (36%). Pad broja slučajeva bio je najizraženiji u Japanu, sa padom od 42 posto, a slede ga Maroko (37), Šri Lanka (36), Indonezija (33) i Izrael (31 posto). Broj smrtnih slučajeva u svetu je opao za sedam posto tj. 7.779.

Najbržu stopu vakcinacije među zemljama sa više od milion stanovnika zabeležila je Kuba sa vlastitim cepivom. Tamo se svaki dan vakciniše 2,16 posto stanovništva. Slede Južna Koreja s 1,49 posto i Tajvan sa 1,21 posto.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search