Business

Svet

BEG U ZADNJOJ MINUTI

Komandant vojnog krila Hamasa izbegao smrt u izraelskom vazdušnom napadu

 Prema medijskim izveštajima, uticajni vojni šef radikalne islamske palestinske organizacije Hamas, koja  vlada pojasom Gaze, izbegao je dva ciljana pokušaja ubistva Izraela tokom najnovije eskalacije. Izraelski mediji izvestili su da su vazdušnim udarima pokušali pogoditi Mohammeda Deifa, šefa vojnog ogranka Hamasa, brigade Al-Qassam. Međutim, u oba navrata je pobegao u poslednji čas, izveštavaju mediji.

Izraelska jedinica puca na ciljeve u pojasu Gaze

Deif je već dugi niz godina broj jedan na izreaelskoj listi terorista pod optužama za učestvovanje u brojnim krvavim napadima na Izraelce. Prema medijskim izveštajima, Deif je u ranijim napadima na Izrael već izgubio oko, ruku i obe noge.

U avgustu 2014., tokom poslednjeg rata u Gazi, supruga čelnika Hamasa i dvoje dece ubijeni su u izraelskom vazdušnom napadu u pojasu Gaze. Hamas je odmah objavio da je Deif preživeo. Nedavno je Deif prvi put nakon dužeg vremena ponovo postao aktivan u javnosti kada je zapretio Izraelu u kontekstu sukoba oko Jerusalima.

Prema palestinskom Ministarstvu zdravstva, u Gazi je tokom nedelju dana stradalo 219 ljudi, od čega su više od četvrtine maloletnici. Prema izraelskoj vojsci, najmanje 160 ubijenih su militantni borci.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Search