Business

Svet

"LISTA ZA ODSTREL" NA MREŽI

Pretnje smrću nemačkim političarima. U Nemačkoj se nikako ne smiruju strasti nakon izmene Zakona o zaštiti od infekcija koju je doneo Bundestag. U međuvremenu je Savezni ustavni sud već primio preko 100 tužbi protiv takozvane corona “hitne kočnice”. Prema ovoj poslednjoj uvedenoj meri, određuju se obvezujuća pravila za pooštravanje mera pandemije u slučaju povećanog broja infekcija. Sve ove mere izazvale su veliko nezadovoljstvo u Nemačkoj. Posle demomnstarcija koje su se održavale skoro svakog vikenda, usledio je "spisak za odstrel" na kojem su imena svih članova Bundestaga koji su odobrili usvajanje amandmana.

Prema izveštajima medija, već neko vreme se"spisak nemačkih političara za odstrel" distribuira putem glasovne usluge Telegram. Federalna služba kriminalističke policije obavestila je sve parlamentarne grupe o pretnji, a prema sigurnosnim izveštajima, trenutno ne postoji neposredna opasnost za poslanike.

Na demonstracijama su nezadovoljni građani zahtevali ukidanje policijskog časa i vraćanje države u normalu.

Nacionalna regulacija "hitne kočnice" osigurava jedinstveno sprovođenje mera zaštite od corone. Ranije  su se mere različito sprovodile preko uredbi koje su pojedinačn donosile savezne države. Ovaj pristup, “hitne kočnice” izazvao je brojne kritike na račun kancelarke Angele Merkel u svetlu činjenice da su savezne države "razvlaštene".

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search