Zanimljivosti

DRONOVI DOSTAVLJAČI

Izrael je pokrenuo treću fazu nacionalne inicijative za dronove u Tel Avivu u kojima učestvuje pet kompania, a koje je odabralo i finansiralo telo za inovacije. U ponedjeljak je organizovana demonstracija inovativnih bespilotnih letelica na plaži u Tel Avivu. Znatiželjnim gledaocima isporučeni su sushi i sladoled.

 

Brzinska dostava dronom

U objavama izraelskih medija, menadžerka kompanije Skylinxa Eden Atias objasnila je kako funkcioniše dron- dostava. Potrbno je skenirati QR kôd svojim pametnim telefonom i naručiti. Sa druge strane grada sladoled koji ste poručili stavlja se u bespilotnu letelicu koja je u blizini i  dostava se obavlja za manje od deset minuta ”.

“Mislim da se u budućnosti suočavamo sa hiljadama bespilotnih letelica koje lete u mnogim vazdušnim prostorima u isto vreme, tako da se nadamo stvaranju konkurentnog tržišta na kojem neće dominirati jedna globalna ili lokalna kompanija koje isporučuju mnoštvo robe. Mogu se koristiti za nacionalne usluge poput medicine, sigurnosti i odbrane, ali i za privatnu upotrebu ”, kaže Daniella Patem, inovatorka iz agencije za patente.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Najčitanije

Search