Silvio Berlusconi nalazi se u milanskoj klinici nakon što je zaražen virusom corone. Bivšem šefu vlade dijagnostifikovana je obostrana upala pluća, po svemu sudeći u ranoj fazi, izvestila je novinska agencija Ansa.

                                                 Milanska bolnica San Raffael

Berluskoni je u četvrtak uveče doveden u milansku bolnicu San Raffaele "iz predostrožnosti", rečeno je u njegovoj pratnji, nakon što su se razvili neki od simptoma Covid-19. Medjutim, prema izveštajima, nema razloga za "zabrinutost".

Upala pluća sa obe strane otežava disanje, a prema izveštavanju emitera Sky Italia, Berlusconi nije na intenzivnoj nezi, ali je imao problema sa disanjem.

Sam Berlusconi objavio je u sredu na videokonferenciji svoje desničarske opozicione stranke Forza Italia da je bio pozitivan na virus corone i da će nastavit kampanju za regionalne izbore za dve nedelje. Njegov  lekar je izjavio da je Berlusconi "asimptomatski".

Bivši premijer prvi put je testiran 25. avgusta nakon povratka sa odmora na Sardiniji, gde je vlasnik luksuzne nekretnine. Rezultat je tada bio negativan. Međutim, nakon što su neki od ljudi koje je Berlusconi upoznao na italijanskom ostrvu bili pozitivni, 83-godišnjak je ponovno testiran.