Stručnjak za industriju Ferdinand Dudenhöffer očekuje "smanjenje 100.000 radnih mesta" u nemačkoj autoindustriji. Potražnja u Evropi i Americi ove godine se smanjila, pri čemu će proizvodnja u Evropi verovatno pasti za četvrtinu, na 12 miliona vozila godišnje. Što znači da je autoindustrija u višku kapaciteta i to za sedam miliona vozila, napisao je profesor u studiji objavljenoj u sredu.

                                   BMW s prvim gubitkom u jedanaest godina

"Krajnje je nerealno održavati ta opterećenja troškova kroz duži vremenski period, jer se dugotrajni gubici ne mogu priuštiti na visoko konkurentnom tržištu automobila", kaže se. Proizvođači automobila bili su primorani da zatvore svoje fabrike širom sveta na više nedelja u drugom tromesečju zbog posledica pandemije corona virusa. Potražnja dobavljača takođe je zaustavljena.

Pad prodaje kao rezultat pandemije Covid 19 imao je veliki uticaj čak i na uspešnog proizvođača automobila BMW, u drugom tromesečju. Münchenska grupa zabeležila je gubitak od 212 milionna evra, kako je najavila u sredu. "Za ovako relativno kratko vreme to je najveći kvartalni gubitak", rekao je predstavnik finansijskog borda Nicolas Peter u sredu, osvrćući se na 100-godišnju istoriju kompanije. BMW je ovim deficitom zabeležio svoj prvi gubitak od finansijske krize pre jedanaest godina. U istom razdoblju prošle godine kompanija je ostvarila nešto manje od 1,5 milijardi evra dobiti. BMW očekuje da će dobit biti znatno ispod nivoa iz prethodne godine.

Dok BMW sumira gubitke zajedno sa drugim tradicionalnim proizvođačima automobila kao što su Daimler, Volkswagen i Renault, rival Tesla istakao se u profitu u poslednjem tromesečju. Budući pionir električnih automobila iz SAD, koji takođe planira ubuduće proizvoditi u Nemačkoj, zaradio je 104 miliona dolara od aprila do juna, uprkos opštem padu prodaje.